Răspuns :
a+b+c=72
a=(b+c):3
c-b=(b:2)+4
,inlocuesti a in prima si rezulta:(b+c):3+b+c=72,aduci la acelasi numitor si rezulta
b+c+3b+3c=216
4b+4c=216
4(b+c)=216
b+c=54, acum inlocuiesti b+c in a=(b+c):3 si rezulta a=18
in 3a=b+c adica 3*18=b+c il scoti pe b si rezulta b=54-c si il inlocuesti pe b in ultima ecuatie adica c-b=(b:2)+4 si rezultadupa ce calculezi c=32
cu a si c aflat te intorci la prima operatie si il afli si pe b care vafi egal cu22
a=(b+c):3
c-b=(b:2)+4
,inlocuesti a in prima si rezulta:(b+c):3+b+c=72,aduci la acelasi numitor si rezulta
b+c+3b+3c=216
4b+4c=216
4(b+c)=216
b+c=54, acum inlocuiesti b+c in a=(b+c):3 si rezulta a=18
in 3a=b+c adica 3*18=b+c il scoti pe b si rezulta b=54-c si il inlocuesti pe b in ultima ecuatie adica c-b=(b:2)+4 si rezultadupa ce calculezi c=32
cu a si c aflat te intorci la prima operatie si il afli si pe b care vafi egal cu22
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!