8^4=(2^3)^4; 4^5=(2^2)^5 27^9=(3^3)^9 2^12:2^11=2 Și de aici calculezi, dar în ecuație scriem: (8^4:4^5+27^9:3^24+2^12:2^11):3= [(2^3)^4:(2^2)^5+(3^3)^9:3^24+2):3= (2^12:2^10+3^27:3^24+2):3= (2^2+3^3+2):3= (4+27+2):3= (31+2):3= 33:3=11
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!