x²+9y²-4x-12y+8=0 (x²-2·2x+2²)+{(3y)²-2·2·3y+2²}=0 formula,( a-b)²=a²-2ab+b²,⇒(x-2)²+(3y-2)²=0,avem o suma de dua numere patrate dar orice numar patrat este mai mare sau egal cu 0,si atunci este obligatoriu ca:x-2=0 si 3y-2=0. De aici e usor.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!