Răspuns :
18x-5x=5-(-21)=>13x=5+21=>13x=26=>x=26÷13=2
-12x+15=-1-(-4)=>-12x+15=-1+4=> -12 x=-15-1+4=> -12x=-12=> x=1
-12x+15=-1-(-4)=>-12x+15=-1+4=> -12 x=-15-1+4=> -12x=-12=> x=1
d)18x-5x=5 +(deoarece - cu - fac plus) 21
eliminăm x-ul mai mic => 26=13x
13x=26÷13
x=2
e)-12x+15=-1+(deoarece - cu - fac plus )4
-12x=3-15
-12x=-12 :(+12)
x=-1
sper ca te-am ajutat
eliminăm x-ul mai mic => 26=13x
13x=26÷13
x=2
e)-12x+15=-1+(deoarece - cu - fac plus )4
-12x=3-15
-12x=-12 :(+12)
x=-1
sper ca te-am ajutat
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!