descompui limita in suma de 2 limite L=limx*ctgx+limx*lnx x→0 x>0 L1=limxctgx=lim x/tgx=1 L2=lim x*lnx=lnx/(1/x)=-∞/∞ Esti in conditile teoremei lui L`Hospital L2=lim(lnx)`(1/x)`=(1/x)/(-1/x²)=lim(-x²/x)=lim-x=0 L=1+0=1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!