Răspuns :
b^2*b^4*...*b^20=b^(2+4+....+20)
2+4+...20=2(1+2+...10)=2*10*(10+1):2=110
rezulta ca expresia = b^110
2+4+...20=2(1+2+...10)=2*10*(10+1):2=110
rezulta ca expresia = b^110
[tex]\it b^2\cdot b^4\cdot b^6\cdot\ ...\ \cdot b^{20} = b^{2+4+6+\ ...\ +20} = b^{2(1+2+3+\ ...\ +10)} = \\\;\\ = b^{2\cdot \frac{10\cdot11}{2}} = b^{110}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!