Răspuns :
z³+8=0
z³+2³=0
(z+2)(z²-2z+4)=0
z+2=0 z=-2
z²-2z+4=0
Δ=(-2)²-4×1×4=4-16=-12 i²=-1 Δ=12i²
z₁=(2-√12i²)/2=(2-2i√3)/2=1-i√3
z₂=(2+√12i²)/2=(2+2i√3)/2=1+i√3
z³+2³=0
(z+2)(z²-2z+4)=0
z+2=0 z=-2
z²-2z+4=0
Δ=(-2)²-4×1×4=4-16=-12 i²=-1 Δ=12i²
z₁=(2-√12i²)/2=(2-2i√3)/2=1-i√3
z₂=(2+√12i²)/2=(2+2i√3)/2=1+i√3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!