(a,b)=15=> a=m•15 si b=n•15; (m,n)=1 inlocuim pe a si b in relatia 2a+3b=75 2•m•15+3•n•15=75 impartim fiecare termen la 15 2m+3n=5=> m=1, n=1 din a=m•15 si b=n•15 => a=b=15
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!