Răspuns :
a) 1+2×{9+7×[625-4×(x-3×625)]}+1=1994
1+2×{9+7×[625-4×(x-1875)]}=1994-1
1+2×{9+7×[625-4×(x-1875)]}=1993
2×{9+7×[625-4×(x-1875 )]}=1993-1
2×{9+7×[625-4×(x-1875)]}=1992
9+7×[625-4×(x-1875)]=1992÷2
9+7×[625-4×(x-1875)]=996
7×[625-4×(x-1875)]=996-9
7×[625-4×(x-1875)]=987
625-4×(x-1875)=987÷7
625-4×(x-1875)= 141
4×(x-1875)=625-141
4×(x-1875)=484
x-1875=484÷4
x-1875=121
x=1875+121
x=1996
b) 25×[13×72÷(1+23:x)-36]-37=38
25×[936:(1+23:x)-36]-37=38
25×[936:(1+23:x)-36]=38+37
25×[936:(1+23:x)-36]=75
936:(1+23:x)-36=75:25
936:(1+23:x)-36=3
936:(1+23:x)=36+3
936:(1+23:x)=39
1+23:x=936:39
1+23:x=24
23:x=24-1
23:x=23
x=23:23
x=1
Sper ca ți-am fost de folos !
1+2×{9+7×[625-4×(x-1875)]}=1994-1
1+2×{9+7×[625-4×(x-1875)]}=1993
2×{9+7×[625-4×(x-1875 )]}=1993-1
2×{9+7×[625-4×(x-1875)]}=1992
9+7×[625-4×(x-1875)]=1992÷2
9+7×[625-4×(x-1875)]=996
7×[625-4×(x-1875)]=996-9
7×[625-4×(x-1875)]=987
625-4×(x-1875)=987÷7
625-4×(x-1875)= 141
4×(x-1875)=625-141
4×(x-1875)=484
x-1875=484÷4
x-1875=121
x=1875+121
x=1996
b) 25×[13×72÷(1+23:x)-36]-37=38
25×[936:(1+23:x)-36]-37=38
25×[936:(1+23:x)-36]=38+37
25×[936:(1+23:x)-36]=75
936:(1+23:x)-36=75:25
936:(1+23:x)-36=3
936:(1+23:x)=36+3
936:(1+23:x)=39
1+23:x=936:39
1+23:x=24
23:x=24-1
23:x=23
x=23:23
x=1
Sper ca ți-am fost de folos !
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!