Răspuns :
Salut!
(-6)^-8 = 6^-8;
Apoi, 6^-3 ÷ 6^-8 = 6^5;
36^2 = (6^2)^2 = 6^4;
6^5 ÷ 6^4 = 6;
Bafta!
(-6)^-8 = 6^-8;
Apoi, 6^-3 ÷ 6^-8 = 6^5;
36^2 = (6^2)^2 = 6^4;
6^5 ÷ 6^4 = 6;
Bafta!
1/6^3 : (-1/6)^8 : 6^4=
1/6^3 • (-6)^8 • 1/6^4=
1/6^7 • (-6)^8=
6
Am considerat (-6)^8 = 6^8 pentru că, deși e un număr negativ, e la putere pară, ceea ce face ca și rezultatul să fie pozitiv.
1/6^3 • (-6)^8 • 1/6^4=
1/6^7 • (-6)^8=
6
Am considerat (-6)^8 = 6^8 pentru că, deși e un număr negativ, e la putere pară, ceea ce face ca și rezultatul să fie pozitiv.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!