Răspuns :
Inmultim prima ecuatie cu 5 si a doua cu 3, pentru a putea scadea pe urma a doua ecuatie din prima.
4r+3b=22 |*5
3r+5b=22 |*3
=>
20r+15b=110
9r+15b=66
scadem a doua ecuatie din prima si rezulta
11r=44 => r=4
3*4+5b=22=> 12+5b=22=> 5b=10=> b=2
Deci 5r+3b=5*4+3*2=32
4r.....3b....22m/x3
3r.....5b....22m/x4
12r....9b....66m
12r....20b...88m
0r......11b....22m
1b=22:11=2m
3b=6m
4r=22-6=16m
1r=16:4=4m
5rochii=4x5=20m
3b=6m
20m+6m=*26m*
3r.....5b....22m/x4
12r....9b....66m
12r....20b...88m
0r......11b....22m
1b=22:11=2m
3b=6m
4r=22-6=16m
1r=16:4=4m
5rochii=4x5=20m
3b=6m
20m+6m=*26m*
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!