Răspuns :
a + b = 400
a -b = 106 -> a = 106 + b
106 + b +b = 400 -> 2b = 400 - 106 = 294
b = 147
a = 400 - 147 = 253
a -b = 106 -> a = 106 + b
106 + b +b = 400 -> 2b = 400 - 106 = 294
b = 147
a = 400 - 147 = 253
a+b=400 (rel 1)
a-b=106 >>(Rezulta) a=b+106 (rel 2)
Inlocuim rel 2 in rel 1 si obtinem b+106+b=400
2b+106=400
2b=400-106=294
b=294/2=147
a=147+106=253
a-b=106 >>(Rezulta) a=b+106 (rel 2)
Inlocuim rel 2 in rel 1 si obtinem b+106+b=400
2b+106=400
2b=400-106=294
b=294/2=147
a=147+106=253
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!