Răspuns :
3/h)
avem ceva de forma x^2-y^2=(x-y)(x+y)
deci (x+2)^2-(4x)^2= (x+2-4x)(x+2+4x) =(2-3x)(2+5x)
4/a)
la fel
deci (2x+5-x-3)(2x+5+x+3)=(x+2)(3x+8)
5/a)
faci un artificiu de calcul si il scri pe 12x ca 5x+7x
x^2+12x+35=x^2+5x+7x+35 = x(x+5)+7(x+5) = (x+7)(x+5)
avem ceva de forma x^2-y^2=(x-y)(x+y)
deci (x+2)^2-(4x)^2= (x+2-4x)(x+2+4x) =(2-3x)(2+5x)
4/a)
la fel
deci (2x+5-x-3)(2x+5+x+3)=(x+2)(3x+8)
5/a)
faci un artificiu de calcul si il scri pe 12x ca 5x+7x
x^2+12x+35=x^2+5x+7x+35 = x(x+5)+7(x+5) = (x+7)(x+5)
3/h) (x+2)^2-(4x)^2= (x+2-4x)(x+2+4x) =(2-3x)(2+5x)
4/a)(2x+5-x-3)(2x+5+x+3)=(x+2)(3x+8)
5/a) x^2+12x+35=x^2+5x+7x+35 = x(x+5)+7(x+5) = (x+7)(x+5)
4/a)(2x+5-x-3)(2x+5+x+3)=(x+2)(3x+8)
5/a) x^2+12x+35=x^2+5x+7x+35 = x(x+5)+7(x+5) = (x+7)(x+5)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!