Răspuns :
[tex] \frac{x+1}{2x-3}= \frac{5}{6} \\ 6(x+1)=5(2x-3) \\ 6x+6=10x-15 \\ 6x-10x=-15-6 \\ -4x=-21 / *(-1) \\ 4x=21 \\ x= \frac{21}{4} [/tex]
(x+1)/(2x-3)=5/6
6 (x+1)=5 (2x-3)
6x+6=10x-15
10x-6x=6+15
4x=21
x=21/4
Q.E.D.
6 (x+1)=5 (2x-3)
6x+6=10x-15
10x-6x=6+15
4x=21
x=21/4
Q.E.D.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!