Răspuns :
x/3 + 1/2 = 5/6
x/3 = 5/6 -1/2
x/3=2/6
x=6/6
x=1
(x+4)/5 -2/3 = (2x+7)/15
3(x+4)-10=2x+7
3x+12-10=2x+7
3x+2=2x+7
3x-2x=7-2
x=5
x/3 = 5/6 -1/2
x/3=2/6
x=6/6
x=1
(x+4)/5 -2/3 = (2x+7)/15
3(x+4)-10=2x+7
3x+12-10=2x+7
3x+2=2x+7
3x-2x=7-2
x=5
a) 2x+3/6= 5/6 b)3x+12- 10/15 = 2x +7 /15
taiem bazele taiem bazele
2x +3=6 3x+12-10=2x+7
2x=6-3 3x-2x= 7 -12 +10
2x=3 x= -5 +10
x=3/2 x=+5
taiem bazele taiem bazele
2x +3=6 3x+12-10=2x+7
2x=6-3 3x-2x= 7 -12 +10
2x=3 x= -5 +10
x=3/2 x=+5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!