Răspuns :
Fiecare operatie pe rand:
3[tex] \frac{1}{2} [/tex] - 0,5 = [tex] \frac{7}{2} [/tex] - [tex] \frac{1}{2} [/tex] = [tex] \frac{7-1}{2} [/tex] = [tex] \frac{6}{2} [/tex] = 3
[tex] 3^{3} [/tex] = 27
27:(3,(3) + 5,(6) ) = 27:(3[tex] \frac{3}{9}[/tex] + 5[tex] \frac{6}{9}[/tex] ) = 27:(3[tex] \frac{1}{3}[/tex] + 5 [tex] \frac{2}{3}[/tex] = 27: ([tex] \frac{10+17}{3}[/tex] = 27:([tex] \frac{27}{3} [/tex] = 27:9 = 3
dar mai intai scrii exercitiul complet:
[(3[tex] \frac{1}{2}[/tex] - 0,5)^3] : ( 3,(3) + 5,(6))
3[tex] \frac{1}{2} [/tex] - 0,5 = [tex] \frac{7}{2} [/tex] - [tex] \frac{1}{2} [/tex] = [tex] \frac{7-1}{2} [/tex] = [tex] \frac{6}{2} [/tex] = 3
[tex] 3^{3} [/tex] = 27
27:(3,(3) + 5,(6) ) = 27:(3[tex] \frac{3}{9}[/tex] + 5[tex] \frac{6}{9}[/tex] ) = 27:(3[tex] \frac{1}{3}[/tex] + 5 [tex] \frac{2}{3}[/tex] = 27: ([tex] \frac{10+17}{3}[/tex] = 27:([tex] \frac{27}{3} [/tex] = 27:9 = 3
dar mai intai scrii exercitiul complet:
[(3[tex] \frac{1}{2}[/tex] - 0,5)^3] : ( 3,(3) + 5,(6))
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!