Răspuns :
Răspuns: x = 4
Explicație pas cu pas:
34 - 2 × ( 2 660 + 76 : x ) : 893 = 28
2 × ( 2 660 + 76 : x ) : 893 = 34 - 28
2 × ( 2 660 + 76 : x ) : 893 = 6
2 660 + 76 : x = 6 × 893 : 2 → aplic metoda mersului invers
2 660 + 76 : x = 2 679
76 : x = 2 679 - 2 660
76 : x = 19
x = 76 : 19
x = 4
34 - 2 × ( 2660 + 76 : x ) : 893 = 28
2 × ( 2660 + 76 : x ) : 893 = 34 - 28
2 × ( 2660 + 76 : x ) : 893 = 6
2 × ( 2660 + 76 : x ) = 6 × 893
2 × ( 2660 + 76 : x ) = 5358
2660 + 76 : x = 5358 : 2
2660 + 76 : x = 2679
76 : x = 2679 - 2660
76 : x = 19
x = 76 : 19
x = 4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!