Răspuns :
Se inmulteste fiecare termen din prima paranteze cu fiecare termen din a doua paranteza, respectand semnele :
2x·x=2x²
2x·(-5)=-10x
3·x=3x
3·(-5)=-15
(2x+3)(x-5)=2x²-10x+3x-15
=2x²-7x-15
2x·x=2x²
2x·(-5)=-10x
3·x=3x
3·(-5)=-15
(2x+3)(x-5)=2x²-10x+3x-15
=2x²-7x-15
inmultesti prima data pe 2x cu fiecare termen din a doua paranteza dupa care pe 3 cu fiecare termen din a doua paranteza
cred ca am fost de ajutor
cred ca am fost de ajutor
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!