Răspuns :
a + b = 96
a : 2×b = 11 rest 4
a = 11×2×b+4 (conform teoremei impartirii cu rest)
a = 22×b+4
inlocuim in prima relatie pe a
22×b+4 + b = 96
23×b = 96 - 4
23×b = 92
b = 92 : 23
b = 4
a = 22×4+4 = 88+4 = 92
a : 2×b = 11 rest 4
a = 11×2×b+4 (conform teoremei impartirii cu rest)
a = 22×b+4
inlocuim in prima relatie pe a
22×b+4 + b = 96
23×b = 96 - 4
23×b = 92
b = 92 : 23
b = 4
a = 22×4+4 = 88+4 = 92
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!