Răspuns :
a+b=53
a-b=17=> a=b+17
_____________
b+17+b=53
2b=53-17
2b=36
b=18
a=18+17=35
a-b=17=> a=b+17
_____________
b+17+b=53
2b=53-17
2b=36
b=18
a=18+17=35
a + b = 53
a - b = 17 => b = a + 17
----------
a = ?
b =?
PRIN METODA FIGURATIVA :
a |-----|---|
b |-----|
2 p + 17 = 53
2 p = 53 - 17
2 p = 36
p = 36 : 2
p = 18
a = 18 + 17 => a = 35
b = 18
VERIFICARE : 18 + 35 = 53
a - b = 17 => b = a + 17
----------
a = ?
b =?
PRIN METODA FIGURATIVA :
a |-----|---|
b |-----|
2 p + 17 = 53
2 p = 53 - 17
2 p = 36
p = 36 : 2
p = 18
a = 18 + 17 => a = 35
b = 18
VERIFICARE : 18 + 35 = 53
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!