Răspuns :
a)×=5-3
×=2
b)2x+1=9
2x=9-1
2x=8
x=8÷2
x=4
c)x+1/2+2x+3/3=5
Aducem la acelasi numitor,amplificam prima fractie cu 3 a doua cu 2 si ultima cu 6
3x+3+4x+6=30
3x+4x=30-3-6
7x=21
x=21-7
x=3
d)2x-1=3x+5
-1-5=3x-2x
-6=x
e)6x+2=3x-5
6x-3x=-5-2
3x=-7
x=-7:3
x=-2,(3)
f)2x+7=x+2
2x-x=2-7
x=-5 |-1
x=5
×=2
b)2x+1=9
2x=9-1
2x=8
x=8÷2
x=4
c)x+1/2+2x+3/3=5
Aducem la acelasi numitor,amplificam prima fractie cu 3 a doua cu 2 si ultima cu 6
3x+3+4x+6=30
3x+4x=30-3-6
7x=21
x=21-7
x=3
d)2x-1=3x+5
-1-5=3x-2x
-6=x
e)6x+2=3x-5
6x-3x=-5-2
3x=-7
x=-7:3
x=-2,(3)
f)2x+7=x+2
2x-x=2-7
x=-5 |-1
x=5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!