Probabil e vorba de ecuatia [tex] \frac{P_{n-3} }{P _{n-5} }=12,deci,(n-3)!=12(n-5)!,sau,(n-5)!(n-4)(n-3)= [/tex][tex]=12(n-5)!,simplificand,rezulta,(n-4)(n-3)=12=3*4[/tex], deci n-4=3, adica n=7.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!