Răspuns :
2(2/3x -1) - 1/2=x/6
4/3x-2-1/2-x/6=0
aducem fractiile la acelasi numitor: 6x
2·4-6x-3x-x²=0
-x²-9x+8=0 l (-)
x²+9x-8=0
Δ=81-4·8=81-32=49
x₁=(-9+√49) /2=(-9+7)/2=-2/2=-1
x₂=(-9-7)/2=-16/2=-8
4/3x-2-1/2-x/6=0
aducem fractiile la acelasi numitor: 6x
2·4-6x-3x-x²=0
-x²-9x+8=0 l (-)
x²+9x-8=0
Δ=81-4·8=81-32=49
x₁=(-9+√49) /2=(-9+7)/2=-2/2=-1
x₂=(-9-7)/2=-16/2=-8
4/3x-2-1/2=x/6 aducând la același numitor 6x
8-12x-3x=x^2
x^2+15x-8=0
nu ai specificat in ce mulțime dorești soluțiile
a=1
b=15
c=-8
∆=b^2-4ac
∆=225+32
∆= 257
X1=(-15+√257)/2
x2=(-15-√257)/2
8-12x-3x=x^2
x^2+15x-8=0
nu ai specificat in ce mulțime dorești soluțiile
a=1
b=15
c=-8
∆=b^2-4ac
∆=225+32
∆= 257
X1=(-15+√257)/2
x2=(-15-√257)/2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!