Răspuns :
a) 2x + 3 = 9
2x = 9 - 3
2x = 6
x = 6 ÷ 2
x = 3.
b) 3x + 3 = 9
3x = 9 - 3
3x = 6
x = 6 ÷ 3
x = 2.
c) 4x + 3 = 15
4x = 15 - 3
4x = 12
x = 12 ÷ 4
x = 3.
2x = 9 - 3
2x = 6
x = 6 ÷ 2
x = 3.
b) 3x + 3 = 9
3x = 9 - 3
3x = 6
x = 6 ÷ 3
x = 2.
c) 4x + 3 = 15
4x = 15 - 3
4x = 12
x = 12 ÷ 4
x = 3.
a) 2x + 3 = 9 ⇒ 2x=9-3 2x=6 x= 3 ;
; b) 3x + 3 = 9 ⇒ 3x=9-3 3x=6 x= 2 ;
c) 4x + 3 = 15. ⇒ 4x=15-3 4x=12 x=3 ;
; b) 3x + 3 = 9 ⇒ 3x=9-3 3x=6 x= 2 ;
c) 4x + 3 = 15. ⇒ 4x=15-3 4x=12 x=3 ;
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!