Răspuns :
daca x-1 ; x+1 si 2x+1 sunt trmenii unei progresii aritmetice , atunci:
x+1 -(x-1) = x+1- x+1 = 2 deci ratia progresiei este 2 => 2x -1 = x+1 + 2
adica 2x - 1 = x + 3
x = 4 .
x+1 -(x-1) = x+1- x+1 = 2 deci ratia progresiei este 2 => 2x -1 = x+1 + 2
adica 2x - 1 = x + 3
x = 4 .
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!