Răspuns :
[tex]1) \sqrt{27} + \sqrt{12} - \sqrt{75} [/tex]
[tex] = 3 \sqrt{3} + 2 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} [/tex]
[tex]= 5 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} [/tex]
[tex] = 0[/tex]
[tex]2)2 \sqrt{8} + 3 \sqrt{18} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 2 \times 2 \sqrt{2} + 3 \times 3 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 4 \sqrt{2} + 9 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 13 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 0[/tex]
[tex] = 3 \sqrt{3} + 2 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} [/tex]
[tex]= 5 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} [/tex]
[tex] = 0[/tex]
[tex]2)2 \sqrt{8} + 3 \sqrt{18} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 2 \times 2 \sqrt{2} + 3 \times 3 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 4 \sqrt{2} + 9 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 13 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} [/tex]
[tex] = 0[/tex]
[tex]3 \sqrt{3} + 2 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} = 5 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} = 0[/tex]
Asta e la 1.
Iar la 2 e ceva mai complicat dar stai putin sa calculez.
[tex]4 \sqrt{2} + 9 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} = 13 \sqrt{2} - 13 \sqrt{2} = 0[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!