Răspuns :
[tex]1)2(x - 1) - 3 = - 11[/tex]
[tex]2x - 2 - 3 = - 11[/tex]
[tex]2x = - 11 + 2 + 3[/tex]
[tex]2x = - 6[/tex]
[tex]x = - \frac{ 6}{2} [/tex]
[tex]x = - 3[/tex]
[tex]2)x \sqrt{2} + x \sqrt{8} = \sqrt{32} [/tex]
[tex]x \sqrt{2} + x \times 2 \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} [/tex]
[tex]x \sqrt{2} + 2x \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} [/tex]
[tex]3x \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} [/tex]
[tex]3x = \frac{4 \sqrt{2} }{ \sqrt{2} } [/tex]
[tex]3x = 4[/tex]
[tex]x = \frac{4}{3} [/tex]
[tex]2x - 2 - 3 = - 11[/tex]
[tex]2x = - 11 + 2 + 3[/tex]
[tex]2x = - 6[/tex]
[tex]x = - \frac{ 6}{2} [/tex]
[tex]x = - 3[/tex]
[tex]2)x \sqrt{2} + x \sqrt{8} = \sqrt{32} [/tex]
[tex]x \sqrt{2} + x \times 2 \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} [/tex]
[tex]x \sqrt{2} + 2x \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} [/tex]
[tex]3x \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} [/tex]
[tex]3x = \frac{4 \sqrt{2} }{ \sqrt{2} } [/tex]
[tex]3x = 4[/tex]
[tex]x = \frac{4}{3} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!