Răspuns :
a) =(17a-13b)(17a+13b)
b) =(19-12rad2)(19+12rad2)
dupa formula a^2 - b^2 =(a-b)(a+b)
b) =(19-12rad2)(19+12rad2)
dupa formula a^2 - b^2 =(a-b)(a+b)
a)17^2=289
13^=169
289a^2-169b^2 ;conform a^2-b^2=(a-b)(a+b)
descompunerea devine
(17a-13b)(17a+13b)
b)19^2=361
12^2=144
361-144x^2=(19-12x)(19+12x)
ASA AM INTELES EU EX
daca e 361-144x2=(19-12rad2)(19+12rad2)
13^=169
289a^2-169b^2 ;conform a^2-b^2=(a-b)(a+b)
descompunerea devine
(17a-13b)(17a+13b)
b)19^2=361
12^2=144
361-144x^2=(19-12x)(19+12x)
ASA AM INTELES EU EX
daca e 361-144x2=(19-12rad2)(19+12rad2)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!