Răspuns :
( 3^2 - 2^3 ) ^2 * ( 8^5 : 4^7 ) ^ 2 = ( 9 - 8 ) ^ 2 * [ (2^3)^5 : (2^2)^7 ] ^ 2 = 1^2 * ( 2^15 : 2^14 ) ^ 2 = 1 * 2^2 = 1 * 4 = 4 .
(3^2 - 2^3)^2 × (8^5 :4^7)^2 =
= (9 - 8)^2 × 8^10 : 4^14 =
= 1^2 × (2^3)^10 : (2^2)^14 =
= 1 × 2^30 : 2^28 =
= 2^2 =
= 4
= (9 - 8)^2 × 8^10 : 4^14 =
= 1^2 × (2^3)^10 : (2^2)^14 =
= 1 × 2^30 : 2^28 =
= 2^2 =
= 4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!