Răspuns :
a+b+c=100
c=3a /
2c=b/rezultă ca 6a=b
le înlocuim în prima relație
a+6a+3a=100
10a=100
a=10
c=3x10
c=30
b=6x10
b=60
c=3a /
2c=b/rezultă ca 6a=b
le înlocuim în prima relație
a+6a+3a=100
10a=100
a=10
c=3x10
c=30
b=6x10
b=60
a,b,c-nr.
a+b+c=100
c=3a =>a=c:3
c=b:2 =>b=2c
c:3+2c+c=100 |×3
c+6c+3c=300
10c=300
c=300:10
c=30
a=c:3
a=30:3
a=10
b=2c
b=2×30
b=60
a+b+c=100
c=3a =>a=c:3
c=b:2 =>b=2c
c:3+2c+c=100 |×3
c+6c+3c=300
10c=300
c=300:10
c=30
a=c:3
a=30:3
a=10
b=2c
b=2×30
b=60
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!