Răspuns :
x/2-2/3=7/4 => 6x - 8 = 21 ( am amplificat cu 6 x/2 , cu 4 2/3 si cu 3 7/4 , pentru a scapa de fracţii) =>
=> 6x = 29 => x = 29/6 = 4,8(3)
Sper ca te-am ajutat! ; )
=> 6x = 29 => x = 29/6 = 4,8(3)
Sper ca te-am ajutat! ; )
x/2 - 2/3 = 7/4
( 3x-4 )/6 = 7/4
3x - 4 = (7*6)/4 = 42/4 = 10,5
3x = 10,5 + 4
3x = 14,5
x = 14,5 ; 3 = 4,8(3) = 435/90 = 145/30 = 29/6
( 3x-4 )/6 = 7/4
3x - 4 = (7*6)/4 = 42/4 = 10,5
3x = 10,5 + 4
3x = 14,5
x = 14,5 ; 3 = 4,8(3) = 435/90 = 145/30 = 29/6
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!