Răspuns :
Numitor comun 18, amplificam prima cu 3, a doua cu 9 si a treia cu 2.
(5•3+1•9-2•2)/18=(15+9-4)/18=20/18=10/9
(5•3+1•9-2•2)/18=(15+9-4)/18=20/18=10/9
[tex] \frac{5}{6} + \frac{1}{2} - \frac{2}{9} = [/tex]
[tex] \frac{15}{18} + \frac{9}{18} - \frac{4}{18 = } [/tex]
[tex] \frac{24}{18} - \frac{4}{18} = [/tex]
[tex] \frac{20}{18} [/tex]
Prima o amplifici cu 3 a doua cu 9 și a treia cu 2
[tex] \frac{15}{18} + \frac{9}{18} - \frac{4}{18 = } [/tex]
[tex] \frac{24}{18} - \frac{4}{18} = [/tex]
[tex] \frac{20}{18} [/tex]
Prima o amplifici cu 3 a doua cu 9 și a treia cu 2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!