Răspuns :
la modul general
fiind date f(x) si g(x) atunci f°g= f(g(x)) adica lui x ii aplici inati pe g, apoi considerand pe g(x) u simplu x,. ii aplici acestuia pe f
de obicei compunerea functiilor NU este comutativa
fie f(x) =2x+3 si g(x) =sinx
atunci (f°g)(x) = f(g(x))=f(sinx) =2sinx+3
si
(g°f)(x) =g(f(x))=g(2x+3)=sin(2x+3)
il aplici intotdeauna mai intai pe cel care este mai "aproape"de x; gandeste-te a proverbul "camasa este mai aproapede corp decat haina"
fiind date f(x) si g(x) atunci f°g= f(g(x)) adica lui x ii aplici inati pe g, apoi considerand pe g(x) u simplu x,. ii aplici acestuia pe f
de obicei compunerea functiilor NU este comutativa
fie f(x) =2x+3 si g(x) =sinx
atunci (f°g)(x) = f(g(x))=f(sinx) =2sinx+3
si
(g°f)(x) =g(f(x))=g(2x+3)=sin(2x+3)
il aplici intotdeauna mai intai pe cel care este mai "aproape"de x; gandeste-te a proverbul "camasa este mai aproapede corp decat haina"
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!