Răspuns :
x-unghiul
y-complementul lui x
z-suplementul lui x
=> x+y=90°
=>x+z=180°
Din cerinta rezulta ca 3•y=z
Amplificam prima relatie cu 3
=>3x+3y=90
Inlocuim pe 3y=z
=> 3x+z=270°
2x+x+z=270°
2x+180=270°
2x=270-180
2x=90 => x=45°
Sper ca te.am ajutat!
y-complementul lui x
z-suplementul lui x
=> x+y=90°
=>x+z=180°
Din cerinta rezulta ca 3•y=z
Amplificam prima relatie cu 3
=>3x+3y=90
Inlocuim pe 3y=z
=> 3x+z=270°
2x+x+z=270°
2x+180=270°
2x=270-180
2x=90 => x=45°
Sper ca te.am ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!