Răspuns :
a) x : 11/4 = 4/5 • 5/11
4x/11 = 4/11 => x=1
b)[(3x - 9/4) • 8/3 ] • 1/2 = 32
(8x - 6) • 1/2 = 32
4x - 3 = 32
4x=35 => x=35/4=8 întregi 3/4
4x/11 = 4/11 => x=1
b)[(3x - 9/4) • 8/3 ] • 1/2 = 32
(8x - 6) • 1/2 = 32
4x - 3 = 32
4x=35 => x=35/4=8 întregi 3/4
=X:(2•4+3)/4 = 4/5•5/11
=X:(11/4) = 20/55
X = 11/4 • 20/55
X= 1 • 5/5
X= 1
b))
[(3x- 9/4)•8/3 ]:2= 32
(3x- 9/4)•8/3 = 32•2
(3x-9/4)•8/3= 64
3x-9/4= 64: 8/3
3x-9/4= 64• 3/8
3x-9/4= 8•3
3x-9/4= 24
3x= 24+ 9/4
3x= 96/4+9/4
3x= 105/4
X= 105/4 : 3
X= 35/4
X= 8 întregi și 3/4
=X:(11/4) = 20/55
X = 11/4 • 20/55
X= 1 • 5/5
X= 1
b))
[(3x- 9/4)•8/3 ]:2= 32
(3x- 9/4)•8/3 = 32•2
(3x-9/4)•8/3= 64
3x-9/4= 64: 8/3
3x-9/4= 64• 3/8
3x-9/4= 8•3
3x-9/4= 24
3x= 24+ 9/4
3x= 96/4+9/4
3x= 105/4
X= 105/4 : 3
X= 35/4
X= 8 întregi și 3/4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!