Răspuns :
x+y=4 /*(-1)
3x+y=6
-x-y=-4
3x+y=6
(le adunam)
2x=2
x=1
Înlocuim în prima ecuație x-ul pentru al afla pe y
1+y=4
y=3
3x+y=6
-x-y=-4
3x+y=6
(le adunam)
2x=2
x=1
Înlocuim în prima ecuație x-ul pentru al afla pe y
1+y=4
y=3
x+y= 4
3x+y=6
x = 4-y astfel
3 x ( 4-y )+y =6
12 - 3y +y = 6
12-6 = 3y-y
6= 2y ⇒y = 6/2 ⇒y= 3
x+ 3 = 4 ⇒ x= 4-3⇒ 1
verificare : x+y = 4 adica 1+3=4 se verifica
3x +y = 6 adica 3 x1 +3 = 6
Succes
3x+y=6
x = 4-y astfel
3 x ( 4-y )+y =6
12 - 3y +y = 6
12-6 = 3y-y
6= 2y ⇒y = 6/2 ⇒y= 3
x+ 3 = 4 ⇒ x= 4-3⇒ 1
verificare : x+y = 4 adica 1+3=4 se verifica
3x +y = 6 adica 3 x1 +3 = 6
Succes
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!