Răspuns :
d) 5 + 7(1-x) - 5x = x-8
5 + 7 - 7x - 5x = x - 8
12 - 12x = x- 8
-12x - x = -8 - 12
-13x = -20 /×(-1)
13x=20
x=20/13
5 + 7 - 7x - 5x = x - 8
12 - 12x = x- 8
-12x - x = -8 - 12
-13x = -20 /×(-1)
13x=20
x=20/13
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!