Răspuns :
a/b=4 => a=4b;
(3a-2b)/b = (3*4b -2b)/b= (12-2)b/b = 10b/b =10
(3a-2b)/b = (3*4b -2b)/b= (12-2)b/b = 10b/b =10
[tex]\it \dfrac{a}{b} = 4 \Rightarrow a=4b|_{\cdot3} \Rightarrow 3a = 12b\ \ \ \ (*) \\\;\\ \\\;\\ \dfrac{3a-2b}{b}\ \stackrel{(*)}{=}\ \dfrac{12b-2b}{b}=\dfrac{10b}{b}=10[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!