👤

f(x)=2x-1
Aratati ca f(a)+f(b)/2=f(a+b)/2


Răspuns :

Salut!
Ai ca f(a) = 2a - 1;
f(b) = 2b - 1;
(f(a)+f(b))/2 = (2a-1+2b-1)/2 = (2a + 2b - 2)/2 = 2(a + b - 1)/2 = a + b - 1;
Dar, f((a+b)/2) = 2 x (a+b)/2 - 1 = a + b - 1;
In concluzie, (f(a)+f(b))/2 = f((a+b)/2) ;
Bafta!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari