Răspuns :
27) = x(x-5)
28) = 3x^8( x^2 -3)
29) =x(x+1) -(x+1) =(x+1)(x-1)
30) = x(x+1)(x+x+1) = x(x+1)(2x+1)
31) = x(y-1) -(y-1) =(y-1)(x-1)
32) = 3x(3y+1) -(3y+1) = 3y+1)(3x-1)
33) = (5x-7)(5x+7)
34) = (x-2-2x)(x-2+2x) =(-x-2)(3x-2)
35) = (x^2+3)^2 - y^2 = (x+3-y)(x+3+y)
36) = x^2 +x+6x+6 = x(x+1)+6(x+1) = (x+1)(x+6)
37) = x^2 -2x-3x+6 =x(x-2) -3(x-2) = (x-2)(x-3)
38) =x^2 +3x-x-3 = x(x+3) -(x+3) = (x+3)(x-1)
39) = 2x^2 +2x-x-1 = 2x(x+1) -(x+1) =(x+1)(2x-1)
40) =x^2(x+1) -16(x+1) = (x+1)(x^2 -16 ) = (x+1)(x-4)(x+4)
28) = 3x^8( x^2 -3)
29) =x(x+1) -(x+1) =(x+1)(x-1)
30) = x(x+1)(x+x+1) = x(x+1)(2x+1)
31) = x(y-1) -(y-1) =(y-1)(x-1)
32) = 3x(3y+1) -(3y+1) = 3y+1)(3x-1)
33) = (5x-7)(5x+7)
34) = (x-2-2x)(x-2+2x) =(-x-2)(3x-2)
35) = (x^2+3)^2 - y^2 = (x+3-y)(x+3+y)
36) = x^2 +x+6x+6 = x(x+1)+6(x+1) = (x+1)(x+6)
37) = x^2 -2x-3x+6 =x(x-2) -3(x-2) = (x-2)(x-3)
38) =x^2 +3x-x-3 = x(x+3) -(x+3) = (x+3)(x-1)
39) = 2x^2 +2x-x-1 = 2x(x+1) -(x+1) =(x+1)(2x-1)
40) =x^2(x+1) -16(x+1) = (x+1)(x^2 -16 ) = (x+1)(x-4)(x+4)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!