Răspuns :
a=1/2+1/4-1/6
Aducem la acelasi numitor:
a= (6+3-2)/12 =7/12
b=1/3+1/9-1/12
b=(12+4-3)/36=13/36
a+b=7/12+13/36= (21+13)/36= 34/34= 17/18
a-b=7/12-13/36=(21-13)/36= 8/36=2/9
a*b=7/12 * 13/36= 91 / 432
a:b=7/12 : 13/36= 7/12 * 36/13= 21/13
Aducem la acelasi numitor:
a= (6+3-2)/12 =7/12
b=1/3+1/9-1/12
b=(12+4-3)/36=13/36
a+b=7/12+13/36= (21+13)/36= 34/34= 17/18
a-b=7/12-13/36=(21-13)/36= 8/36=2/9
a*b=7/12 * 13/36= 91 / 432
a:b=7/12 : 13/36= 7/12 * 36/13= 21/13
Sper ca am facut bine. La impartire nu am stiut cum sa fac
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!