Răspuns :
Salut,
eˣ = y -- 3. Condiția este ca y -- 3 > 0, pentru că eˣ ia numai valori pozitive.
Dacă logaritmezi în baza e (adică logaritm natural), obții așa:
ln(eˣ) = ln(y -- 3), sau x·lne = ln(y -- 3), deci x = ln(y -- 3).
Evident că lne = 1.
Green eyes.
eˣ = y -- 3. Condiția este ca y -- 3 > 0, pentru că eˣ ia numai valori pozitive.
Dacă logaritmezi în baza e (adică logaritm natural), obții așa:
ln(eˣ) = ln(y -- 3), sau x·lne = ln(y -- 3), deci x = ln(y -- 3).
Evident că lne = 1.
Green eyes.
[tex]e^{x} = y-3 \\ \\ x =log_{\big e}y-3 \\ \\ x = ln(y-3)[/tex]
[tex]\text{Stim ca daca avem:} \\ \\ log_{\big a}b = c \\ \\ b = a^c \\ \\ $Iar daca avem: \\ \\ a^\big b = c \\ \\ b = \log_{\big a}c[/tex]
[tex]\text{Stim ca daca avem:} \\ \\ log_{\big a}b = c \\ \\ b = a^c \\ \\ $Iar daca avem: \\ \\ a^\big b = c \\ \\ b = \log_{\big a}c[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!