Răspuns :
x^4+2x^3+x^2 =x^2(x^2 +2x+1) = x^2 ( x+1)^2
E(x) =[x^2 ( x+1)^2/(x+1)^2 -9 ] : 3(x-3)- x/3
E(x) =(x^2 -9) : 3(x-3) -x/3
E(x) =(x+3)(x-3): 3(x-3) - x/3
E(x) = (x+3)/3 -x/3 = x/3 +3/3 -x/3 = 3/3
E(x) =1
E(x) =[x^2 ( x+1)^2/(x+1)^2 -9 ] : 3(x-3)- x/3
E(x) =(x^2 -9) : 3(x-3) -x/3
E(x) =(x+3)(x-3): 3(x-3) - x/3
E(x) = (x+3)/3 -x/3 = x/3 +3/3 -x/3 = 3/3
E(x) =1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!