[tex]\text{Aplicam formula:}\ a^3+b^3=(a+b)(a^2-ab+b^2)\\
125x^3+(x+1)^3=(5x+x+1)[25x^2-5x(x+1)+(x+1)^2]=\\
=(6x+1)(25x^2-5x^2-5x+x^2+2x+1)=\\
=(6x+1)(21x^2-3x+1)\\
\text{De aici nu se mai poate descompune.}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!