Răspuns :
Raspunsul e ca sunt egale.
A^2 - B^2 =
= (10/25)^2 - (9/15)^2 = (10/(5x5))^2 - (9/(3x5))^2
Aducem la numitor comun:
( (10x3)/(5x5x3) )^2 - ( (9x5)/(3x5x5) )^2 =
= ((10x3)^2 - (9x5)^2) / (3x5x5)^2 =
= (900-2025) / (3x5x5)^2 =
= - 1125 / (3x5x5)^2 =
= - (5^3 x 3^2) / (3x5x5)^2
Simplificam cu 5^2 x 3^2 si obtinem - (5 / 5^2) = - 1/5
A-B= 10/25 - 9/15
Aducem la numitor comun:
(10x3)/(5x5x3) - (9x5)/(3x5x5) = -15/(3x5x5) = - 1/5
A^2 - B^2 =
= (10/25)^2 - (9/15)^2 = (10/(5x5))^2 - (9/(3x5))^2
Aducem la numitor comun:
( (10x3)/(5x5x3) )^2 - ( (9x5)/(3x5x5) )^2 =
= ((10x3)^2 - (9x5)^2) / (3x5x5)^2 =
= (900-2025) / (3x5x5)^2 =
= - 1125 / (3x5x5)^2 =
= - (5^3 x 3^2) / (3x5x5)^2
Simplificam cu 5^2 x 3^2 si obtinem - (5 / 5^2) = - 1/5
A-B= 10/25 - 9/15
Aducem la numitor comun:
(10x3)/(5x5x3) - (9x5)/(3x5x5) = -15/(3x5x5) = - 1/5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!