Răspuns :
(1/x1)+(1/x2)=1 => x1+x2= x1*x2
Stim formulele
S(suma)= -B/A
P(produs)= C/A
unde
B= 2 si C=(-a-1)
=> S=P => -B=C => -2=-a-1 => a=1
Stim formulele
S(suma)= -B/A
P(produs)= C/A
unde
B= 2 si C=(-a-1)
=> S=P => -B=C => -2=-a-1 => a=1
1/x1+1/x2= (x1+x2)/x1x2=1
⇒x1+x2=x1x2
x1+x2= -2/1=-2
x1x2=(-a-1)/1=-a-1
-2=-a-1
2=a+1
a=1
verificare
x²+2x-2=0
x1,2=(-2+/-√12)/2=-1+/-√3
1/(-1-√3) + 1/(-1+√3)= (-1+√3)/(-2) + (-1-√3)/(-2)= (1-√3+1+√3)/2=2/2=1 adevarat , problema e bine rezolvata
⇒x1+x2=x1x2
x1+x2= -2/1=-2
x1x2=(-a-1)/1=-a-1
-2=-a-1
2=a+1
a=1
verificare
x²+2x-2=0
x1,2=(-2+/-√12)/2=-1+/-√3
1/(-1-√3) + 1/(-1+√3)= (-1+√3)/(-2) + (-1-√3)/(-2)= (1-√3+1+√3)/2=2/2=1 adevarat , problema e bine rezolvata
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!