Răspuns :
varsta tatalui = t
varsta mamei = m si
varsta fiicei = f => t = m + f ...(1)
t = m + 5 ...(2)
t = 6 * f ...(3)
din relatiile (1) si (2) => m+f = m+5 deci f = 5 (ani) ;
din relatia (3) => t = 6 * 5(ani) = 30(ani) ;
din relatia (2) => 30 = m + 5 deci m = 25(ani) ;
varsta mamei = m si
varsta fiicei = f => t = m + f ...(1)
t = m + 5 ...(2)
t = 6 * f ...(3)
din relatiile (1) si (2) => m+f = m+5 deci f = 5 (ani) ;
din relatia (3) => t = 6 * 5(ani) = 30(ani) ;
din relatia (2) => 30 = m + 5 deci m = 25(ani) ;
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!