Răspuns :
[tex]f:\mathbb{R}\rightarrow \mathbb{R}.f(x)=3x-1\\
5\cdot f(x+1)=2x+11\\
5\cdot (3x+3-1)=2x+11\\
15x+10=2x+11\\
13x=1\Rightarrow \boxed{S:x=\frac{1}{13}}[/tex]
f(x) = 3x-1
Se inlocuieste x cu x+1 in formula de mai sus
f(x+1) = 3(x+1) -1 = 3x+3-1 = 3x+2
Ecuatia din problema devine:
5(3x+2) = 2x+11 ⇔ 15x + 10 = 2x+11 ⇔ 15x-2x = 11-10 ⇔ 13x = 1 ⇔
⇔ x = 1/13 .
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!