f(-2)=4a-2b+c 4a-2b+c=11 f(1)=a+b+c a+b+c=-4 f(3)=9a+3b+c 9a+3b+c=6 c=-4-a-b si se inlocuieste in celelalte doua relatii si obtinem 3a-3b=15 8a+2b=10 a=2 b=-3 c=-3 f(x)=2x²-3x-3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!