👤

Se considera un triunghi MNP. Demonstrati ca daca d(N,MP)=d(P,MN), atunci m(unghiului MNP)=m(unghiului MPN)

Răspuns :

fie NR⊥MP si PS⊥MN
ΔNPR ≡ Δ NPS cu R=90  si S=90
PS≡NR
NP≡NP  caz CI  din congruenta rezulta  MNP≡MPN (unghiuri)
R,S picioarele perpendicularelor pe MP si MN
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari